بهترین تحقیقات و مقالات و پروژه دانش آموزی و دانشجویی

محل لوگو

تایپ

طرح لایه باز

يازدهم رياضي

نمونه سوال

کارآموزی

زناشویی و سلامت

زبان

معماری

کشاورزی

مدیریت

روان شناسی

مکانیک

تربیت بدنی

حسابداری

شیمی

برق

سفارش پایان نامه

سفارش تحقیق

پایان نامه

حقوق

تحقیق

کنکور

عمران

اقتصاد

آمار سایت

نظرسنجی سایت

آیا از مطالب سایت ما راضی هستید>

اشتراک در خبرنامه

جهت عضویت در خبرنامه لطفا ایمیل خود را ثبت نمائید

Captcha

حشرات


این مقاله به صورت word در 15 صفحه تهیه شده است

در این مقاله به معرفی بزرگترین گروه بندپایان یعنی حشرات می پردازیم. تعریف حشرات

حَشَره‌ها یا حشرات، رده‌ای از بی‌مهرگانهستند که بزرگ‌ترین گروه را در میان گروه بندپایان به خود اختصاص می‌دهند. بندپایان حیواناتی هستند که دارای استخوان‌بندی بیرونی بوده و اعضای آن‌ها به‌هم‌پیوسته‌اند. حشرات شش پا دارند و بیشتر آن‌ها دارای بال هستند. بدن یک حشره از ۳ بخش تشکیل می‌شود: سر، سینه و شکم.
حدود یک میلیون گونهٔ مختلف حشره در جهان شناسایی و توسط دانشمندان نام‌گذاری شده‌است. مجموع حشرات روی زمینتا مرز ده میلیون گونهٔ مختلف می‌رسد. حشرات تقریباً در همهٔ نقاط روی زمین پیدا می‌شوند و همچنین می‌توان آن‌ها را در آب‌های شیرین یافت. حشرات اولین حیوانات پرنده‌اند که در روی زمین به وجود آمدند. ۳۵۰ میلیون سال قبل، اولین بار آن‌ها توانستند در هوای زمین شروع به پرواز کنند، و این میلیون‌ها سال قبل از پرواز پرندگانو خفاشها بود.

حشرات اجتماعی

این گروه از حشرات شامل گونه‌های بی‌شماری از زنبورهای معمولی و تمام گونه‌های مورچه ها و موریانه هامی‌شود. حشرات اجتماعی در گروه‌های خانوادگی زندگی می‌کنند و یا به‌صورت قبیله‌ای زندگی می‌کنند و لانه‌های بسیار بزرگ می‌سازند. در هر قبیله فقط یک حشره، یعنی ملکه، تولید مثل می‌کند. بیشتر حشرات دیگر کارگر هستند که به جمع‌آوری غذا و حفاظت از لانه می‌پردازند.

گردش خون حشرات

اندام اصلی دستگاه گردش خون کلی در حشرات نوعی رگ لوله‌ای است که درست در زیر دیواره جسم نخاعی واقع شده است که در امتداد طول بدن حشره می‌باشد. خون نیز معمولاً همولنف نامیده می‌شود که وارد بخش شکمی (قلب) از طریق منفذ دهانه‌ای جفتی می‌گردد و از بخش سینه‌ای به سمت جلوتر بدن پمپ می‌شود )منفذ آئورتی(

آئورت نیز در برخی از حشرات انشعاباتی ارسال می‌کند که لوله‌ای ساده با منفذ انتهایی در سر می‌باشد. موج انقباضی معمولاً از بخش قدامی آغاز و به بخش عقبی می‌رود. ضربان قلب نیز میوژنی می‌باشد ولی از طریق ورودی عصبی و ترشحات عصبی اصلاح می‌شود. اندام‌های فرعی ضربانی یا نبض‌ها نیز در پایه این سامانه‌ها واقعند نظیر گیرنده‌ها، پاها و بال‌ها که سبب بهبود جریان گردش خون به این بخش‌های ضمیمه می‌شوند، همولنف اکسیژن را منتقل نمی‌کند اما در انتقال مواد تغذیه‌ای و هورمون‌ها و دفع مواد زائد مهم است.

برخی از گروه های حشرات

گروه عظیم حشرات در قالب گروههای کوچکتر متعددی جای گرفته اند. اعضای هر یک از این گروههای کوچکتر در بعضی موارد شبیه هم هستند.

  • سوسک ها دارای بالهای خارجی سخت و محکم یا بال قاب مانند می باشند. این بالها سبب محافظت از بالهای نازکتر زیرین که برای پرواز به آنها نیاز است، می گردد.
  • پروانه ها (و بیدها) یکی از رنگارنگ ترین گونه های حشرات اند. پروانه ها (و بیدها) بالهایی دارند که با فلسهای بسیار کوچک پوشیده شده اند. این فلسها سبب رنگهای زیبای پروانه ها و بیدها می باشد.
  • مگس ها فقط دو بال دارند. در پشت این بالها بر روی ساقه ها دو برآمدگی کوچک به رنگ روشن وجود دارد که ممکن است در خیلی وقت پیش آنها هم بال بوده باشند.
  • زنبورهای عسل (و سایر زنبورها)، چهار بال شفاف و نازک دارند. برخی از زنبورهای ماده این گروه می توانند نیش بزنند.
  • عنکبوتها هشت پا (چهار جفت پا)دارند که یک جفت از حشرات دیگر بیشتر است. بدن آن ها متشکل از دو قسمت (سر و سینه در قسمت جلو، و شکم در قسمت عقب) است. آن ها هیچ وقت بال ندارند.
  • بسیاری از عنکبوت ها برای به دست آوردن غذا تور می بافند.
  • عقرب، کنه و شپش از اقوام نزدیک عنکبوت ها هستند. عقرب ها بدنی دو قسمتی و کنه ها و شپش ها بدنی یک قسمتی دارند. آن ها هم مانند عنکبوت ها چهار جفت پا دارند.
  • ساس ها نوع خاصی از حشرات هستند که زائده های دهانی منقار مانند بلندی دارند.
  • صدپا و هزارپا بدن های جمع شونده بلندی دارند که از بخش های جداگانه تشکیل شده است. صدپاها در هر بخش از بدن خود یک جفت پا، و هزار پا دو جفت پا دارد.
  • حلزون ها و لیسه ها پا ندارند. آن ها بر روی شکم های نرم شان می خزند. حلزون داخل صدف زندگی می کند، ولی لیسه می تواند بدون صدف زنده بماند.
  • کرم های خاکی بدنی نرم و بلند دارند که با موهای خیلی ریزی پوشانده شده است. کرم خاکی اسکلت یا صدف ندارد که از او محافظت کند. آن ها زیر سطح زمین و در خاک نرم و مرطوب زندگیمی کنند.

ویژگی ها و خصوصیات حشرات

اگر یک حشره را به دقت بنگرید ملاحظه می کندی که همواره در حال تکان دادن شاخک هایش است. با این کار سعی می کند تا توسط آن ها بوی آشنایی را تشخیص دهد. و یا در هنگام حرکت از آن ها برای یافتن مسیر استفاده کند.

هم چنین یک حشره با لمس کردن اجسام دور و برش، ترکیب شیمیایی آن ها را تشخیص می دهد. یعنی به وسیله ی آنتن هایش مزه ی اشیاء را می چشد. حشرات شاخک های حسی مختلفی دارند. ممکن است تا به حال حشره ای را دیه باشید که در مقابل آفتاب شاخک های حسی خود را تمیز می کند.

ممکن است بعضی مواقع حشره با این کار واقعا شاخک های حسی خود را تمیز نماید. ولی اغلب اوقات حشره به این طریق موادی را که به روی پاهایش وجود دارند، بو کرده و یا می چشد.

بعضی از حشرات در پاهایشان سلول هایی دارند که شبیه سلول های موجود در شاخک های حسی شان می باشد. به وسیله ی این سلول ها حشرات مزه چیزهایی را که بر روی آن ایستاده اند می چشد.
چشم حشرات چشم مرکب است این چشم ها از واحد های ظریف و بسیار کوچکی تشکیل یافته که هر واحد از آن فقط می تواند مستقیما به جلو نگاه کند.

مثلا در سنجاقک که دارای چشمان بسیار بزرگی در حدود ۳۰۰۰۰ واحد وجود دارد.

آرواره های حشره در درون دهانش نیست بلکه در طرفین دهان و بیرون از آن قرار گرفته است.

آناتومی حشرات

اغلب حشرات سه جفت پا دارند و معمولا همراه با دو جفت بال متصل به سینه هستند.

بال های جلویی بزرگ تر و قوی تر از بال های پشتی حشره است و هنگام پرواز با انقباض و انبساط ماهیچه های بالی خود از هر چهار بال برای پرواز استفاده می کنند.

بال های جلویی و پشتی طوری به هم متصل شده اند. که هنگام پرواز دارای حرکت هماهنگ و یک نواخت می باشند.

بیش تر حشرات در پاهای خود ساختمان چشایی دارند و به همین دلیل به راحتی می توانند با گذاشتن پاهایشان بر روی اشیاء مزه و طعم آن ها را بچشند.

حشرات چه فایده ای دارند حشرات مختلف نیز مثل تمامی اجزای طبیعت که ساخته و آفریده خداوندی بزرگ و متعال و عالم است, خالی از فایده نیستند و هر کدام نقشی مهم در بقای طبیعت و حتی زندگی انسانها دارند در این تحقیق درباره فواید حشرات مطالبی بیان شده است که با هم می خوانیم

حشرات از ریزترین وکوچک ترین مخلوقات خدا هستند که در سراسر گیتی پراکنده اند و به حیات خویش در این سرای گسترده الهی ادامه میدهند.

حشرات شاید به دلیل جثه ریز کارشان نیز خرد و کوچک به نظر برسد واحال که این طورنیست و نسبت به جثه کوچکشان کارهای بزرگی از انها سر میزند.

رده حشرات از نظر تعداد گونه پر جمعیت ترین رده سلسله جانوری بوده و شامل ⅔ گونه های شناخته شده ان میباشد.رده حشراتInsectaیکی ازاعضای شاخه بندپایان Arthropodaمیباشد.بندپایان بدنی بندبند دارنددر این شاخه عنکبوتیان,کنه ها وحشرات و...وجود دارند.

بدن حشرات از سه قسمت یا تاگم سر قفس سینه و شکم تشکیل شده است.تعداد بند سر,6 قفس سینه 3,وشکم12 تاست در مجموع دارای 21بند میباشند.

سر در حشرات شامل اعضای حسی از جمله شاخکها, چشمهای مرکب وساده وقطعات دهانی وموهای ظریف حسی میباشد.پاها به وسیله مفصلهایی به قفس سینه متصل میشوند.شکم حشرات دارای معده, روده وسایر اجزای درونی میباشد.حشرات به وسیله بالها پرواز میکنندو بعضی ها به وسیله پاها این طرف وان طرف می جهند.شاید قدرت پرواز حشرات ونیز کوچک بودن جثه انها مهمترین عامل بقای انها از گذشته های بسیار دور تاکنون می باشد.

حشرات برای تغذیه به وسیله قطعات دهانی از شیره گیاهی استفاده میکنند یا به وسیله پاهای شکاری سایر حشرات را شکارکرده واز انها تغذیه میکنند.

حشرات مانند سایر جانوران دوره نشوونمایی را به صورت جنین تا رسیدن به مرحله بلوغ مراحل رشدی معین خود رابه صورت تخم, لارو وشفیره وحشره کامل میگذرانند.

بر خلاف عقیده عموم مردم که شاید حشرات را اکثرا مضرومزاحم انسان میدانند بسیاری از حشرات نه تنها برای محصولات انسان مفیدندبلکه برای تداوم حیات انسان نیز بسیار مفیدتراز انندکه به نظرمیرسند.این مخلوقات کوچک الهی شاید سهم عمده ای در تداوم حیات در این کره خاکی را دارند.جنبه های مفیدحشرات بیشتردر مورد تغذیه از حشرات دیگروپارازیته کردن انهاو سود رساندن به انسان از این طریق دراین مقاله مورد بحث قرار خواهد گرفت.

هرچند که جنبه های مفید حشرات فقط به این بحث ختم نمیشود بلکه هزاران هزارفایده از جمله تولید محصولات خوراکی وتزیینی فراورده های دارویی وسایراحتیاجات بشر از جمله تولید عسل, تولید ابریشم, تولید لاک و...از اهمیت فراوانی در زندگی انسان برخوردارند.

یکی از حشرات خیلی مفید برای انسان وبرای محیط زیست زنبورعسل میباشد.زنبورعسل به تنهایی دارای چندین وچند فایده مهم برای انسان ومحیط زیست میباشد.مهمترین فایده ای که از زنبور عسل برای ما میرسد عمل گرده افشانی میباشد.زنبورعسل ازروی این گیاه به روی ان گیاه میرود وبااین عمل گرده افشانی رابرای گیاهان اسان میکند.به طور کلی درگرده افشانی گلهای درختان میوه به طور متوسط 1درصدمجموع گرده افشانیها رابا د 6درصدش راهمه حشرات منهای زنبورعسل و93درصدباقیمانده رازنبورعسل به تنهایی انجام میدهد. در این همه تنوع گیاهان ودرختان ونیز مقاومت پیدا کردن انها زنبوران عسل سهم چشمگیری داشته اند.همچنین باعمل گرده افشانی موجب افزایش محصولات کشاورزی میشوند.هر هکتار باغ گلابی بدون زنبورعسل6تن محصول میدهدولی با گذاشتن 5کندوباجمعیتهای قوی درداخل ان مقدار محصول میتواند به80تن درهکتاربرسد.بیشترمیوه هاهم چنین وضعیتی دارند.

فایده زنبورعسل تنهاگرده افشانی نیست به وسیله شغل جالب زنبورداری میتوان فوایدی همچون تولیدعسل ,تولیدموم, بره موم ,گرده گل و...راازاین مخلوقات زیباوجالب خداوندی مشاهده کرد.

اما بعد از معرفی خیلی خیلی مختصرزنبورعسل واشاره به فواید ان میخواهم در مورد حشرات شکارگر هم صحبتی کرده باشم.

یکی از حشرات بسیارمفیددیگر که در عین مفیدبودن بسیار زیبا نیز هست کفشدوزک میباشد. کفشدوزکها انواع مختلفی دارند که از بین انها کفشدوزک 7نقطه ایCoccinella septempunctaوکفشدوزک11نقطه ایCoccinella undecimpunctata دارای اهمیت بیشتری میباشند.

کفشدوزکها هم در دوره لاروی وهم دردوره حشره کامل با تغذیه از شته هاموجب تعادل جمعیت انها میشود و از طغیان این حشرات مضر جلوگیری میکنند.این حشره زیبا وشکارگردر اکثر مناطق ایران به فعالیت میپردازد و با کنترل بیولوژیک افات فواید زیادی برای سلامت محیط زیست به همراه دارد.حشرات شکارگر با تغذیه از حشرات مضر از طغیان انها جلوگیری میکنندوبه این وسیله مصرف سموم راکه هم برای انسان وهم محیط زیست خطرناک است راکاهش میدهندوگاهی به حداقل میرسانند.

حشره مفیددیگری که زندگی اش سرشاراز عجایب خلقت میباشد شیخک است. شیخک حشره ای مفید وشکارگربا چشمانی درشت وپاهای جلویی شکارگر میباشد که به وسیله این پاها شکاررابدست اورده وازان تغذیه میکند.طول این حشره3تا10سانتیمتر ورنگ ان بسته به نوع ان سبز, قهوه ای یا برنزه میباشد.این حشرات دارای سر بزرگ وبدنی کشیده هستند.این حشرات به خوبی استتارکرده وشکارمیکنند.شیخکها از راسته Dictyopteraوبالاخانواده Mantodeaمیباشند ودارای بالهای مشبک هستند. شیخکها تخمهای خود رابطوردسته جمعی درکیسه های مخصوص روی شاخه های گیاهان قرار میدهند.

این حشره جهنده است واز جایی به جای دیگر میپرد وگاها ازبالهای خود برای پرواز هم استفاده میکند.شیخکها از سن های درختی وحشرات مضر دیگر تغذیه میکنند. تاکنون200گونه ازاین حشرات شناسایی شده است.

شیخک به وسیله پاهای جلویی حشرات راشکار میکند.

حشره مفید دیگرکه علاوه بر مفیدبودن دارای زیبایی خاصی هم هست بالتوریست.بالتوریها ازراستهNeuropteraبوده وازاهمیت خاصی درباغات کشاورزی برخوردارند به طوریکه وجود جمعیتهای انبوه بالتوری در جنگلها,باغهای میوه, مراتع ودرزراعتهای مختلف غلات وصیفی مانندپنبه, ذرت ,سیب زمینی ویادر جالیزکاریها وسبزیکاریها تاکیدبر قدرت وتوانایی طبیعی این حشرات درانهدام افات در این اکوسیستم های زراعی رادارد.

بالتوریها با شکار حشرات مضری چون کنه ها شته ها وشپشکها, پسیلها وتخم ولارو سایر حشرات مضر موجب ازبین رفتن انها در محیط کشاورزی میشوند.لارو بالتوریها در طول عمر کوتاه خود پرخوری وحرص زیادی از خود نشان داده ودر مدت 10تا15روززندگی بیش از 500شته رامعدوم واز محتویات بدن خالی میکنند

حشرات خانوادهTrichogrammatidaeدررده حشرات وراسته بال غشاییانHymenopteraعموما از کوچکترین زنبورهای پارازیت میباشندکه کمتراز1mmطول دارند.زنبورهای تریکوگراما تخمهای خود رادر داخل تخم سایر حشرات مخصوصا پروانه هاLepidopteraقرار میدهند.شکل لاروی انها ساده وبرگ مانند است.لارو بعد از تغذیه ازمحتویات تخم میزبان که اغلب در راسته بالپولکداران و...میباشند تبدیل به پیش شفیره وشفیره میگردد. بعد از پایان مرحله شفیرگی حشره کامل با ایجاد سوراخی در جدار پوسته تخم میزبان از ان خارج میشود وبلافاصله شروع به فعالیت میکند.

این حشرات ریز با تغذیه از محتویات تخم میزبان ان راخالی نموده ومراحل رشد خودراداخل تخم میگذرانند.این حشرات بسیار مفید در انهدام تخم افات نقش بسزایی دارند.از جمله افاتی که به وسیله زنبورهای تریکوگراما نابود میشوند میتوان کرم ساقه خوار برنج , کرم ساقه خوارذرت, کرم غوزه پنبه, کرم سیب, کرم گلوگاه انارو...رانام برد.

همانطورکه گفته شد حشرات با انکه ازسوی بیشتر مردم موذی ومزاحم تلقی میشوند ولی هزاران هزار فایده برای انسان ازلحاظ اقتصادی وسلامتی هم برای بشروهم برای محیط زیست دارند.

با پرورش ونگهداری حشرات مفید میتوان ازانها برای تولیدات دارویی ,خوراکی, تزئینی و...استفاده کرد.

اما مهمتراز همه اینها باپرورش ورهاسازی حشرات شکارگر وپارازیتوئیددر باغها ومزارع میتوان از طغیان بسیاری از افات به صورت خیلی ساده جلوگیری کرد واز مصرف سموم شیمیایی که موجب الودگی محیطزیست, انسان ودیگر حشرات مفید وجانوران میشوند نیز جلوگیری به عمل اورد.

 

  انتشار : ۱۵ تیر ۱۳۹۸               تعداد بازدید : 274

دیدگاه های کاربران (0)

اگر به یک وب سایت یا فروشگاه رایگان با فضای نامحدود و امکانات فراوان نیاز دارید بی درنگ دکمه زیر را کلیک نمایید.

ایجاد وب سایت یا
فروشگاه حرفه ای رایگان

تحقیقات و پروژه های خودتان را به ما بسپارید

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما